GİRESUN / ESPİYE - Direkbükü Ortaokulu

Şbt

İlçemiz genelinde yapılan Ortaokullar Arası İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'na katıldık. Katılım sağlayan 8/A sınıfı  öğrencimiz Hediye AYDIN ve yarışmaya hazırlayan öğretmenimiz Seda KÜÇÜKAYAR'a çok teşekkür ederiz.

Şbt

Giresun il geneli ortaokullar arası Dart Turnuvasına katılan öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Halil İbrahim Öztaş'a teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ilçe genelinde yaıplan "İLİN EN İYİ CÜMLELERİ/AFİŞLERİ YARIŞMASI"  sonucunda okulumuz ilçedeki ilk üç dereceye girerek il genelinde yapılacak yarışmada ilçemizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Dereceye giren öğrencilerimizi ve koordinatör öğretmenlerimiz Seda KÜÇÜKAYAR ile Hasan BİLİR'i tebrik ederiz.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ock

Ülkemizde teknoloji üretmeye yönelik bireysel yetkinliklerin geliştirilmesi ve toplumsal bilincin artırılması hedefiyle Bakanlığımızın da aralarında bulunduğu millî teknoloji geliştirme süreçlerinde kritik rol oynayan kurum/ kuruluşların katkılarıyla düzenlenen TEKNOFEST 2024 Teknoloji Yarışmalarının, 2024 yılında Adana'da gerçekleşeceği ilgi yazı ile bildirilmiştir.

Detaylı bilgi ve başvuru linkleri www.teknofest.org internet adresinde mevcut olan söz konusu festivale başvurular için son tarih 20 Şubat 2024 tarihidir.

Kas

Okul Alie Birliğimiz 20.10.2023 Cuma günü okulumuzda toplanmıştır. Toplantı 27 veli katılımyla yeterli çoğunluk sağlanarak gerçekleştirilmiştir. Yeni yönetim kurulu oy birliğiyle seçilmiştir. Okul Aile Birliği Başkanlığı'na Bayram KARPUZ seçilmiş olup toplantıda alınan kararlar ve diğer toplantı tutanakları içeriğimize eklenmiştir.